|
Dzakass
Dec 18, 2005 23:26:06 GMT 1
Post by pudzian on Dec 18, 2005 23:26:06 GMT 1
Poruszam tutaj g³oœny ostatnio temat Jakazów (nie jestem pewien czy dobrze napisa³em). Czy imponuj¹ wam te wyczyny m³odych ludzi, czy mo¿e wzbudzaj¹ zupe³nie inne emocje? Czy pokazywanie czegoœ co jest "wyj¹tkowe" pobudza w m³odym cz³owieku wiarê w to, ¿e jest lepszy, czy pomaga mu poczuæ siê lepiej? Czy w Radzyniu równie¿ s¹ m³odzi ludzie, którzy tym siê zajmuj¹? Co o tym s¹dzicie? Czy to tylko g³upota, czy mo¿e sztuka?
|
|
|
Dzakass
Dec 20, 2005 19:18:17 GMT 1
Post by dotet on Dec 20, 2005 19:18:17 GMT 1
Z Jackasami, to jest grupką amerykanów, którzy skaczą na krzaki, spadają z deskorolek, srają sobie po nogach tudzież sikają na przewody elektryczne, spotkałem się w rozprowadzanych przez Internet filmach. Makabreska przeplatająca się z turpizmem- świetnie się bawiłem, oglądając te krótkie scenki(męczyły mnie dłużyzny, zwłaszcza te o wypadkach deskorolkowców-skeytem nie jestem, deska mi obca). To było w czasach gimnazjum... Cóż, odnośnie naśladownictwa tego typu wybryków przez polską młodzież... Myślę, że to wynik braku pomysłu na konstruktywną rozrywkę, konsekwencja pustki autorytetów. Po śmierci polskiego papieża 20-kilku-latkowie chętnie nazywali się "pokoleniem Jana Pawła II'. Czyż dzisiejsi gimnazjaliści i licealiści nie są "pokoleniem Jackasów"? Znam ludzi z Radzynia, którzy parali się- lub może nadal to robią- kręceniem Jackasów w wersji light.
|
|
|
Dzakass
Dec 28, 2005 20:59:58 GMT 1
Post by teletombik on Dec 28, 2005 20:59:58 GMT 1
a mo¿e my tak cuœ takiego nakrêcimy... w Sylwka lec¹ Jakazy... zar¹biste...
|
|
|
Post by mika on Jan 4, 2006 13:59:23 GMT 1
ja myœle ¿e w wersji light jest to ca³kiem spoko.Moi dobrzy kumple siê tym zajmuja i podobaj¹ mi siê ich pomys³y. Rzeczywiœcie to jest sposób na nudê ale dobry sposób...
|
|
|
Post by dotet on Jan 4, 2006 19:12:41 GMT 1
Widziałem filmki wzorujące się na Jakazach w wykonaniu młodzieży z gimnazjum radzyńskiego... ani to efektowne, ani śmieszne, ale to opinia moja- nie biorącego udziału w zabawie obserwatora. Jako sposób spędzania wolnego czasu- czemu nie, kontrolowana pojebka od czasu do czasu nie jest zła.
|
|
|
Post by teletombik on Jan 4, 2006 19:24:50 GMT 1
albo coœ w stylu CKY te¿ jest niez³e...
|
|
|
Post by paula on Jan 5, 2006 13:22:06 GMT 1
Jakasy s¹ zajebiste!!!!!ogl¹da³am radzynsk¹ wersje i byla spoko:))) najlepsza zieja podobno jest przy samym krêceniu! JA POPIERAM!!!!!
|
|
|
Post by sterydzioom on Jan 5, 2006 14:00:34 GMT 1
-kim ty jesteœ DOTET zebys ocenial . tu nie chodzi o to czy sie to komuœ podoba ale o to ¿e ty byœ sie napewno ba³ zrobiæ wiêkszoœæ rzeczy które by³y w filmie . Tu chodzi o sprawdzenie swojej owdagi . -jeszcze czegoœ nie rozumiesz. Jak ogl¹da³eœ, to wiesz kim jestem, STERYD- jeden z pomys³odawców tego piêknego sportu ekstremalnego na ulicach naszego znudzonego codziennoœci¹ miasta. Pozdro dla ca³ego DZAKAS TEAM -Nied³ugo kolejna czêœæ !!!!! Szykujcie sie na kolejn¹ dawkê œmiechu i zajefajnych grypsów w wykonaniu NASZYM . nie wychodŸcie na ulice w porze poobiadowej bo wieczorami ch³opcy wychodz¹ na ulice ...... -a ledŸ -Mamy du¿e ''gronio'' fanów w Radzyniu i W¹chocku i Elbl¹gu.
|
|
|
Post by teletombik on Jan 5, 2006 14:44:28 GMT 1
Ja znam du¿o wiecej sposobów na sprawdzenie swojej odwagi i do tego wszystkie lepsze...
|
|
|
Post by zainteresowany on Jan 5, 2006 15:03:11 GMT 1
A mo¿na gdzieœ dostaæ je aby obejrzeæ??
|
|
|
Post by prezydentlo on Jan 5, 2006 15:47:40 GMT 1
Jakazy są wporządku...hehhe...ale młodzież demoralizują ;]
|
|
|
Post by stolecpowrot on Jan 5, 2006 16:08:27 GMT 1
ja tez jestem pomyslodawca i wykonawca radzynskich JACKASSOW (luba DZAKASSOW tak to sie wlasnie pisze!!). Chcialbym cos wyjasnic: tu nie chodzi o szpan czy pokazanie jacy jestesmy super bo nakrecilismy jackassa. Ten film zrobilismy dla siebie i najblizszych ziomow, nie chodzilo nam o to zeby pokazac go jak najwiekszej liczbie osob (wrecz przeciwnie), najczesciej bylo tak ze nasz kumpel go obejrzal i pozniej pokazal swojemu kumplowi a ten swojemu i tak dalej (calkowicie bez naszej wiedzy i ingerencji!!) i tak to sie jakos roznioslo po radzyniu. Musze w tym momencie przyznac, ze popularnosc naszego dzakassa calkowicie nas zaskoczyla, poczatkowo mialo go zobaczyc tylko kilka osob z naszej klasy, zrobilismy chyba tylko 2 kopie! Najwazniejsze jest to, ze swietnie sie bawilismy krecac ten film. Niepowtarzalne jest takze uczucie gdy ogladasz zmantowany, gotowy obraz, to cos jakby malarz podziwial swoje skonczone dzielo. Kazdemu polecam bawienie sie w takie "odwalanie glupot" jest to na pewno lepszy sposob spedzania czasu niz cpanie czy inne takie glupoty. A jezeli chodzi o zniszczenia to nie wierze ze rzucajac sie kilka razy w krzaki drastycznie narazamy budzet naszego miasta na straty. Ktos powiedzial ze powinno to sie karac mandatami, uwazasz ze robie cos co powinno sie karac?? Uwazasz ze jestem rownie niebezpieczny co osoba, dajmy na to, pedzaca samochodem 150 km/h? ? wg ciebie tak, bo powinienem dostac mandat, podobnie jak wspomniana osoba. Spoko podejscie do tematu, wogole nie czaisz czym jest dzakass, nie rozumiesz sensu tych filmow.
|
|
|
Post by dotet on Jan 5, 2006 19:43:20 GMT 1
Do twórców DZAKASSOW- w swojej wcześniejszej wypowiedzi jasno napisałem, że nie uważam, by moja opinia na temat waszej twórczości była jedyną słuszną. Sam niegdyś brałem udział w podobnym, luzacko-koleżeńskim przedsięwzięciu(chodziło o nagrywanie...chmm...utworów muzycznych- co nie, teletombiku?Tyle że nie było to wszystko zbyt...melodyjne). Tak więc rozumiem, że kręciliście to wszystko dla siebie, a popularność jest efektem ubocznym.
|
|
|
Post by pudzian on Jan 5, 2006 22:46:59 GMT 1
Kurcze, bardzo mnie ciekawi¹ wasze DZAKASSY, nie chce mi siê wierzyæ, ¿e w naszej dziurze mo¿na coœ fajnego nakrêciæ, ale jak bedziecie coœ znowu nakrêcaæ to jak mo¿ecie weŸcie mnie wkrêæcie... Ktoœ napisa³ wa¿n¹ prawdê, lepiej tak zajmowaæ czas ni¿ paliæ czy braæ jakieœ u¿ywki... Ale jeœli to nie jest tajemnic¹ napiszcie coœ wiecej o tym co jest na filmach, bo narazie wiem tylko o skakaniu na krzewy... Pozdrawiam ca³¹ ekipê
|
|
|
Post by sterydzioom on Jan 6, 2006 14:11:24 GMT 1
-troche sie pomylileœ Pudzian w pisowni. Jak chcesz zobaczyæ film z radzynia to pytaj o niego ch³opaków z 1G oni ci go udostêpni¹ albo wyœl¹ ciê do STERYDA z 1F, jeœli chcesz sie wkêciæ do naszego filmu to musimy najpierw ciê poznaæ, my czyli DZAKAS TEAM 2006. -Jak obejrzysz to zobaczysz co tam robimy, jak to wszystko wygl¹da. -a ty, teletombik ogl¹daleœ ten film chocia¿ ? Jak go nie widzia³eœ to zamknij dupkê bo cie w boba za³aduje mój kolega nie³adny Marian . on na ustafki jeŸdzi nawet do zbulitowa. A jak znasz lepsze sposoby to sie podziel ze mn¹ swoimi niezwykle ciekawymi przemyœleniami. Pozdro dla wszystkich któ¿y s¹ z nami.
dnm:: naucz ty sie korzystac z forum i nie pisz tych postow pod rzad bo to nie za ladnie wyglada
|
|
|
Post by teletombik on Jan 6, 2006 15:53:08 GMT 1
to by³y czasy dotet... byliœmy wtedy m³odzi gupi i naiwni...
|
|
|
Post by stolecpowrot on Jan 6, 2006 19:19:14 GMT 1
jedno wyjasnienie: nie proscie nas o to zeby kogos wkrecic albo ze ktos chce wystepowac, a my go nawet nie znamy. Nie mozemy obiecac kazdemu kto uslyszal o dzakassie ze wystapi w naszym filmie, bo robi sie pewne zamieszanie, wiecie o co chodzi. Ale tez nie jest tak ze tworzymy zamknieta, "elitarna" grupe kilku osob. Jestesmy otwarci na nowe, zwlaszcza ciekawe osoby. Musze powiedziec, ze DZAKASS staje sie coraz wiekszym i bardziej profesjonalnym projektem. To nie jest juz nagrywanie na aparat cyfrowy(!) wyglupow 3 osob. Dzisiaj mozemy krecic grupa 20-30 osob za pomoca drogiej kamery cyfrowej (a nawet kilkoma). Staramy sie takze zajac profesjonalnym, zaawansowanym montazem. Tak przynajmniej to wyglada w projektach DZAKASS 3. Jednak mnie osobiscie to wszystko niezbyt sie podoba, poniewaz DZAKASS odbiegl znacznie od pierwotnych ustalen (czyli film robiony przez nas tylko dla nas) i staje sie filmem dla innych. Dlatego oczekiwania sa wieksze a co za tym idzie wzrasta negatywna krytyka (tak bylo z DZAKASS 2). Dlatego uwazam ze nie powinnysmy krecic czegokolwiek DLA KOGOS poniewaz to juz nie jest DZAKASS. W ten sposob uzasadniam dlaczego najprawdopodobniej DZAKASS 3 nigdy nie powstanie.
|
|
|
Post by pudzian on Jan 6, 2006 20:26:04 GMT 1
Nazwy tematu nie umiem zmieniæ, mo¿e admin coœ wykmini... Z waszego teamu znam Kopika, pozdro ziom:)... Hm...mam ma³¹ proœbê do was, czy poœwiêcilibyœcie chwilê czasu po szkole, a mo¿e nawet w trakcie lekcji (spróbowa³bym was zwolniæ) aby nagraæ kilka filmików... chodzi o filmiki do 3 czêœci fina³u w rozwi¹zywaniu ³amig³ówek a konkretnie do screentestu, przy okazji prosi³bym was, ¿ebyœcie w nich wyst¹pili. Chodzi o 3 krótkie filmiki, treœci nie mogê tutaj ujawniæ, móg³by byæ te¿ jakiœ filmk bezposrednio od Was, bo ³¹mig³ówkê da siê zrobiæ z ka¿dej ekranizacji... spróbujê siê w szkole odezwaæ i wyjaœniê Wam szczegó³y. Pozdro
|
|
|
Post by stolecpowrot on Jan 6, 2006 22:56:32 GMT 1
no spoko zobaczymy co da sie zrobic:) zaraz a dlaczego ten temat jest w "szkolnych problemach"!?!?!?!? co to ma do szkoly? moze mi ktos wyjasni??
|
|
|
Post by pudzian on Jan 7, 2006 11:56:19 GMT 1
Dlaczego szkolne?? Hm.. chodzi³o tu o tamten reporta¿ co w interwencji by³, poza tym wiêkszoœæ aktorów to pewnie uczniowie?? Ale przenieœæ temat juz potrafiê, jak pokój zatem proponujesz? Zainteresowania?
|
|
|
Post by stolecpowrot on Jan 7, 2006 15:15:52 GMT 1
nie wiem moze wrzuc to do "tworczosc, hobby, zainteresowania" w koncu to jest takie nasze hobby
|
|
|
Post by dotet on Jan 7, 2006 20:01:35 GMT 1
Słowo ciałem się stało. Podziękujmy tym, którzy mogą więcej. A może wpleść w DZAKASSY wątek o pracy adminów? Dreszczyk emocji gwarantowany...
|
|
|
Post by stolecpowrot on Jan 7, 2006 20:51:27 GMT 1
dzieki teraz jest dobrze
|
|
|
Dzakass
Jan 11, 2006 22:08:40 GMT 1
Post by stolecpowrot on Jan 11, 2006 22:08:40 GMT 1
Pudzian, a co z tym kreceniem filmikow? chcesz zebysmy cos nakrecili? nie wiem za bardzo o co ci chodzi, musimy pogadac jakos w szkole
|
|
|
Post by pudzian on Jan 12, 2006 0:10:24 GMT 1
Sorki, ostatnio nie mogê zagl¹daæ na forum, mam urwanie g³owy, ale z filmikami to wersje robocze juz mamy, a dyfrówkê tez uda³o sie skombinowac i wszysstok powstanie na dniach, ale dziêki za zaoferowan¹ pomoc:) pozdro.
|
|
|
Dzakass
Jan 18, 2006 13:37:19 GMT 1
Post by paula on Jan 18, 2006 13:37:19 GMT 1
temat siê urwa³ ?? nic nowego nikt nie pisze......:-(
|
|
|
Dzakass
Jan 18, 2006 14:23:10 GMT 1
Post by paula on Jan 18, 2006 14:23:10 GMT 1
Heh sor WoŸniak zwierza³ sie ostatnio ze ogl¹da³ radzyñsk¹ wersje....ale nie da³ sie wci¹gn¹c w rozmowe na ten temat...
|
|
|
Dzakass
Mar 18, 2006 18:50:41 GMT 1
Post by heheh on Mar 18, 2006 18:50:41 GMT 1
heheh wy to gowno jakasseem nazywacie?? buhahaha!! nagrac niektore sceny z naszych imprez i porownac z waszym niby jakassem. U nas z takie rzeczy sie robi normalnie i nawet i nie widzimy w tym nic nadzwyczajnego!! Poczekajcie do lata jak pojedziemy nad jakies jeziorko to nakrecimy taki "jakass" ze ten wasz w porownaniu z naszym to bedzie jak msza zalobna!!!!
|
|
|
Dzakass
Mar 20, 2006 16:43:50 GMT 1
Post by teletombik on Mar 20, 2006 16:43:50 GMT 1
ka¿dy potrafi tak powiedzieæ... lepiej poka¿ cos takiego...
|
|
|
Dzakass
Mar 22, 2006 14:23:53 GMT 1
Post by today on Mar 22, 2006 14:23:53 GMT 1
w³aœnie!!!!!! gadaæ to ka¿dy potrafi ale ciekawe czy by³oby cie stac na nakrêcenie swoich wybryków i pokazanie wszystkim! oni to zrobili dla w³asnej frajdy i nie wa¿ne czy to sie komuœ podoba czy nie. a ty "heheh" nic nadzwyczajnego i niecodziennego jeszcze nie zrobi³eœ zeby sie tym chwaliæ (przynajmniej nikt tu o tym nie wie!!!). z reszt¹ po pijanemu to ka¿dy odwala g³upoty ciekawe czy by³oby cie na to staæ na trzeŸwo....Hahaha( s¹dzê ze nie...)
|
|