|
Post by norfirion on Nov 8, 2007 18:34:35 GMT 1
Jeżeli ktoś słucha trochę cięższej i sensowniejszej muzyki to zapraszam do wypowiedzenia się i podyskutowania na różne tematy Ja mam takie pytanie do fanów prawdziwych klasyków muzyki rockowej. Co uważacie na temat reaktywacji starych zespołów: Led Zeppelin, The Police, G'n'R', itp.??
|
|
ja
Skrzypi na forum
|
Post by ja on Nov 8, 2007 19:11:38 GMT 1
Zeppelini... aj jak ja dawno tego nie słuchałam. Trzeba się wziąć! A co do reaktywacji... wydaje mi się, że to nigdy żadnemu zespołowi nie wyszło na dobre. W ten sposób tracą część legendy.
|
|
|
Post by iregretpast on Nov 8, 2007 19:15:05 GMT 1
oni poprostu reaktywują się bo brakuje im już kasy, i tak jak w powyższym poście nigdy nie wyjdzie im to na dobre
|
|
|
Post by norfirion on Nov 10, 2007 0:01:09 GMT 1
Chyba faktycznie macie rację, ale jeśli mam być szczery to chciałbym, żeby G'n'R powróciło do starego składu:) bardzo fajna muzyka i niepowtarzalny skład. A Led Zeppelin... Plant to już nie jest ten sam wokalista, głos ma już słaby, wiadomo, że koleś ma już swoje lata i chyba dlatego na dobre nie wyszłaby im reaktywacja... Ładnie powiedziane: "W ten sposób tracą część legendy."
|
|
|
Post by servlok on Nov 12, 2007 17:54:39 GMT 1
no fajnie by bylo gdyby Led Zeppelini sie reaktywowali bo naprawde mają duzo swietnych piosenek (wcale nie skupiam sie tutaj na "stairway to heaven"). Plant nie ma tez tego glosu co kiedys ale podobnie tez mają iinni starzy a dobzi wokalisci jak Ian Gillan ( no nie zaspiewa juz "Child in time" )
|
|
|
Post by Marynarz Hieronim on Nov 12, 2007 21:09:12 GMT 1
Foo fighters to jest fajne nie wiem czy to sie zalicza do waszego tylko rock wogole zbiore sie kiedys i wypisze moje niby rockowe ulubione kawalki to se ocenicie czy to rock i czy fajne
|
|
|
Post by servlok on Nov 17, 2007 10:43:31 GMT 1
mi sie niektore kawalki foo figters tez podobaja ale jakos tego nnie slucham zbyt duzo wracajac do tematu chce jeszcze dodac ze patrzac tak na cala dzialalnosc G'N'R to oni maja tylko kilka takich dobrych piosenek ale jak juz je maja to sa wysmienite ("November Rain", "Don't cry", "Sweet child o'mine" i ten cover Dylana "Knocking to the heaven door") ale reszta jest slaba. Są strasznie nierownomierni ze tak sie wyraze a Wy znacie moze jeszcze ich jakies dobre piosenki??
|
|
|
Post by pinksweater4 on Nov 17, 2007 11:53:03 GMT 1
G'N'R... Brak im ju¿ chyba tej charyzmy... Chocia¿ nadal s¹ niepowtarzalni. Wielkim koneserem i znawc¹ rockowej muzyki nie jestem, ale te najwiêksze hiciory, owszem, znam... Na ostatnim koncercie w Polsce nie wypadli chyba najlepiej, nie podoba³o im siê -> "Fuck off Warsaw!"
|
|
|
Post by czumbajlew on Nov 22, 2007 17:43:27 GMT 1
Foo fighters sa spoko ale ja wole Bullet for my valetine
|
|
|
Post by norfirion on Dec 2, 2007 20:14:35 GMT 1
A co powiedzie o Normalsach?
|
|
ja
Skrzypi na forum
|
Post by ja on Dec 2, 2007 21:59:53 GMT 1
powiem: co za duzo to niezdrowo
|
|
abdul
Skrzypi na forum
|
Post by abdul on Dec 3, 2007 18:19:36 GMT 1
A masz coś do Normalsów ? Według mnie są lepsi niż nie jeden znamy zespół w naszym "pięknym kraju", a jedyną ich wadą jest brak reklamy. Na szczęście chłopaki z Comy się na nich poznali i jeżdżą na wspólne trasy koncertowe. Jeszcze trochę i założę się że o Nich usłyszymy...
|
|
ja
Skrzypi na forum
|
Post by ja on Dec 6, 2007 20:27:53 GMT 1
wlasnie nic do nich nie mam. ale jak sie slucha przez miesiac bez przerwy ich dwoch plyt to mozna czuc lekki przesyt.
|
|
abdul
Skrzypi na forum
|
Post by abdul on Dec 7, 2007 16:54:53 GMT 1
A wracając do reaktywacji, to według mnie to jest kiepski pomysł...większość z reaktywowanych zespołów to już dziadki, którym na starość zachciało się poczuć jak to jest stanąć na scenie i być uwielbianym. Tylko że oni już się wypalili, nie mają tego polotu, kondycji, umiejętności... W dodatku chcą ożywić swoją legendę, mit. Wydaje się im że jeśli wrócą to wszystko będzie tak jak dawniej, ale świat się zmienia. Według mnie lepiej jeśli ludzie zapamiętają Ich takimi jakimi byli w przeszłości...tak będzie lepiej dla wszystkich
|
|
|
Post by jezus on Dec 7, 2007 17:23:08 GMT 1
normalsi to nieudana kopia Nirvany... nawet wokalista stylizuje sie na Cobaina. Mysle, ze Polak jednak nie potrafi... na eurowizje wystawiaja rumunow zeby reprezentowali Polske, jakies zespoly posadzaja o plagiat np. feel o ktorym za pol roku nikt nie bedzie pamietal bo udala im sie jedna piosenka, kora ma linie melodyczna sciagnieta od jakiejs babki(stad ten plagiat).
|
|
abdul
Skrzypi na forum
|
Post by abdul on Dec 10, 2007 22:51:26 GMT 1
jezus, czy Ty masz w ogóle jakieś pojęcie o muzyce ? Słyszałeś kiedyś Nirvanę? Bo sądząc po tym co napisałeś mam poważne co do tego wątpliwości... Wierz mi, ja przesiedziałem przy obu tych zespołach mnóstwo czasu i żadnego podobieństwa (oprócz stwierdzonego przez ciebie wyglądu wokalisty) nie stwierdziłem. Jeśli miałbym w ten sposób oceniać zespoły to wyszłoby, że połowa band'ów metalowych to plagiat....A poza tym polak potrafi, tylko drugi polak tego nie docenia. Tak się składa że mamy w Polsce całkiem sporo nieźle grających zespołów, ciekawych odsyłam chociażby na Woodstock. Co do tych wszystkich "gwiazdeczek" promowanych pod publikę typu Feel czy Mandaryna (ble!), to w pełni się z Tobą zgadzam. Pozdrawiam
|
|
|
Post by jezus on Dec 12, 2007 16:27:23 GMT 1
hahaha;D dobre!! jesli nie miałbym pojecia o muzyce to bym sie nie wypowiadał w tym temacie. Tak sie sklada, ze muszę wiedziec co to Nirvana skoro widze jakies podobienstwa. Nastepnym razem troche pomysl zanim cos napiszesz bo poniosły Cie emocje i wystartowales do bronienia swoich racji. Od zawsze myslalem ze forum jest od tego, zeby dzielic sie informacjami, pogladami itp. O gustach sie nie dyskutuje wiec nie bede dalej nikogo przekonywal bo to nie ma sensu. Poza tym metalu slucham od kiedy pamietam a Nirvana zajela pewien calkiem spory epizod w mojej przygodzie z muzyka. Jesli chodzi o podobienstwo wsrod zespolow metalowych to chcialbym zauwazyc, ze niewiele jest zespolow ktore tworza cos oryginalnego jak np. In Flames, Iron Maiden(moim zdaniem nie metal a rock no ale trzymajmy sie ogolnie przyjetych standardow), Metallica(matka wiekszosci zespolow i zeby nie bylo, mowie o metallicy od "Kill'em All" do "S&M" bo "St. Anger" to niewypał), Pantera(glownie ze wzgledu na WIELKIEGO Darrell'a) Ozzy i jego Black Sabbath, Godsmack(tylko 1-sza plyta bo reszta to kopia), Children of Bodom (oczywiscie mozna porownac wiele zespolow ale takiego glosu i techniki jak Alexi nie ma nikt) a z takich mniej metalowych to primus(nie ma takiego drugiego), AC/DC, Deep purple. Masa zespolow kopiuje poprzednikow jak np. Rhapsody(mozna wybaczyc... w koncu od cholery takich zespolow), Creeping Death(idealnie wystylizowani na Metallice tylko Kirk im nie wyszedl - polecam youtube dla zainteresowanych), a najgorsze jest tokio hotel bo mowia ze sie wzoruja na Metallicy... chyba troche im nie wychodzi ;D pozdro
|
|
abdul
Skrzypi na forum
|
Post by abdul on Dec 12, 2007 20:42:19 GMT 1
Jakże bliska jest mi Twa filozofia ;D Widzę, że nareszcie znalazłem na tym forum kogoś, z kim można sobie konkretnie podyskutować. A propos "tokio hotel" (nigdy z dużej litery !!) to według mnie banda dzieci z wodogłowiem, które uciekły ze specjalnego ośrodka, ale to tylko mój osąd... Co do większości zespołów, które wspomniałeś to się zgadzam, zwłaszcza jeśli chodzi o Metallice i Iron'ów. Według nie Ironi grają ŚWIETNE koncerty (nie wspominam bez powodu - wystarczyło ich zobaczyć 29 maja 2005 w Katowicach ). Metallica ma chyba poważne problemy w znalezieniu nowego stylu...szkoda. Ale Pantery np. już nie trawię. Podoba mi się raptem "Walk". Jakkolwiek, uważam że taka dyskusja wymaga zgadania się na małe Bro. tudzież na Pana T. 0,5 L i możemy pogadać ;D Pozdrawiam
|
|
|
Post by jezus on Dec 12, 2007 21:20:58 GMT 1
;D spoko zawsze mozna sie jakos dogadac, a alkohol sprzyja i to bardzo
|
|
abdul
Skrzypi na forum
|
Post by abdul on Dec 13, 2007 22:20:02 GMT 1
Nie ma problemu, tylko pamiętaj, "ja z nieletnimi nie piję" ;D. No i nie wspomniałeś paru band'ów, które też grają zajebistą muzę, chociażby SOAD, Disturbed czy Evergrey Dla nich wielkie "Respect". Zapraszam również na sobotni koncert do radzynia, myślę że temu dzieciakowi potrzebna jest każda pomoc.... Pozdrawiam
|
|
|
Post by jezus on Dec 14, 2007 23:19:39 GMT 1
Umkło mej uwadze:) a tak poza tym to co to za koncert bo to chyba też mi umkło:P
|
|