|
Post by iregretpast on Nov 8, 2007 19:12:47 GMT 1
jakie są wasze ulubione gatunki muzyczne (uzasadnijcie)
moim ulubionym gatunkiem jest r&b ponieważ Ci artyści nie tylko mają talent, styl, sławe, ale również wiedzą co robią i są w tym perfekcjonistami, oczywiście jest kilka wyjątków, ale mówie ogólnie
|
|
|
Post by Ks. bp Antoni Długosz on Nov 8, 2007 20:54:29 GMT 1
HOUSE a szczegolnie ELECTRO HOUSE
|
|
t4bs
Jusz_czynny user
no luubie te siatkarki nasze :D
|
Post by t4bs on Nov 8, 2007 21:21:14 GMT 1
electrooooo housee no i tyle :]
|
|
ja
Skrzypi na forum
|
Post by ja on Nov 8, 2007 21:25:16 GMT 1
jakby ktoś mi mógł wytłumaczyć, co to jest to electro house (a raczej czym się charakteryzuje), to byłabym niezmiernie wdzięczna
|
|
|
Post by panodpradu on Nov 8, 2007 21:30:43 GMT 1
electro house i nie ma ch..... najlepszy pod wisnie
|
|
|
Post by Ks. bp Antoni Długosz on Nov 8, 2007 21:33:32 GMT 1
Electro house jest to odmiana HOuse'u o wyrazistszym brzmieniu basow, ostrzejszym charakterze. Wykonawczy to np. "Klaas". POLECAM POSZUKAC NA NECIE CZEGOS NA TEN TEMAT, albo sciagnac utwory. Mnie czesto wprowadza w trans...;] nie da sie tego wytlumaczyc, po prostu dostaje ciarek, gesiej skorki i czuje sie wspaniale Na sfd ktos to ladnie nazwal "Umysłowy orgazm powodowany muzyką".
|
|
|
Post by panodpradu on Nov 8, 2007 21:37:07 GMT 1
proponuje obejrzec filmiki z Sunrise tylko ze z after nuta wybitnie housowa! wspomnienia to najwazniejsze co nam pozostaje...
|
|
|
Post by ro3o on Nov 9, 2007 12:22:22 GMT 1
trzy litery- R A P
|
|
|
Post by sqeeswy on Nov 9, 2007 15:09:30 GMT 1
Rock/Metal nie ma nic, co dawaloby wiekszego kopa i sprawialo, ze czlowiek czuje niesamowita energie i sile.. Metal, jesli jest melodyjny, a nie jest glupawym halasem, rowniez potrafi wprowadzic Cie w mocny stan.. a te solowki gitarowe.. ;] to dopiero przyprawia o metalny orgazm.. ;P Jednak nie ma nic lepszego, niz koncerty Rockowe.. nigdzie indziej nie znajdziesz takiej wiezi pomiedzy tworca, a odbiorca, niz tlumy, ktore jednym glosem spiewaja na cale gardlo cale teksty piosenek z pamieci.. to jest to.. totalny odlot i niesamowity stan uniesienia.. laczysz sie z calym tlumem spiewajac to, co wlasnie w tej chwili czujesz.. nieziemskie..
jesli ktos chce tego doswiadczyc, polecam koncerty Comy.. nie maja sobie rownych..
|
|
|
Post by szklana on Nov 9, 2007 17:06:13 GMT 1
Hip-Hop, HIP-HOP i jeszcze raz Hip-Hop! Nie ma to jak super zawaliście szybka pogadanka, ochrypły głos z głośnika lub fajny text ;D
|
|
|
Post by jezus on Nov 9, 2007 19:04:14 GMT 1
koncerty Comy? już lepiej Hunter'a... dużo bardziej profesjonalne(oczywiście moim zdaniem), ale i tak co polsgie to w większości gówno. No jeszcze rootwater jest spoko, a z zagramanicznych to IN FLAMES, CHILDREN OF BODOM, TOOL, NORTHER.
|
|
suradz
Jusz_czynny user
|
Post by suradz on Nov 9, 2007 19:46:41 GMT 1
a ja nie mam ulubionego gatunku chociaz najchetniej chyba jednak rocka slucham ale za to hip hop techno house i disco sa gatunkami ktorych jakos nie trawie
|
|
|
Post by norfirion on Nov 9, 2007 23:57:08 GMT 1
Do fanów rocka... Mówcie sobie co chcecie... Ale takiej atmosfery jak na koncertach Metallicy i Blind Guardian nie ma nigdzie. NIGDZIE!!! I możecie sie sprzeczać i dyskutować długo, długo, ale wystarczy obejrzeć nagrania ich koncertów, nie trzeba tam być i wiadomo, że jest to niesamowite przeżycie. METALLICA ROCKS!!!
|
|
|
Post by czumbajlew on Nov 10, 2007 9:15:14 GMT 1
Rock rządzi i tyle!!!!
|
|
|
Post by norfirion on Nov 10, 2007 10:57:56 GMT 1
Widzę, że kolejna osoba, która zna sie na rzeczy:P
|
|
|
Post by Ks. bp Antoni Długosz on Nov 10, 2007 11:03:51 GMT 1
Nie bede sie klocil ale muzyka elektroniczna ma wiecej zwolennikow wsrod mlodziezy ;] tylko nie na tym forum ;]
|
|
|
Post by norfirion on Nov 10, 2007 11:22:13 GMT 1
No nie powiedziałbym:P A na forum chyba się wszystko wyrównuje:P Ale muzyka elektroniczna raczej nie ma większej ilości zwolenników:)
|
|
|
Post by Ks. bp Antoni Długosz on Nov 10, 2007 11:34:54 GMT 1
Wsrod ludzi napewno, ale nie wsrod mlodziezy. Wiecej osob jezdzi na eventy typu sunrise czy mayday niz na koncerty kapel rokowych ;]
|
|
|
Post by kooba on Nov 10, 2007 20:21:14 GMT 1
Moim zdanie muzyka elektroniczna jest do tanczena, jedziesz na sucha to sluchasz tego walenia, ale jak siedzisz w domu to lepiej sobie jakiegos spokojnego rocka wlaczyc niz jakies technaiwki bez slow sluchac. Pozatym rock ma duzo wieksze szanse na przezycie... Ile jest teraz slawnych pisoenek rockowych sprzed lat a ile jest techniawektakich retro ktorych by mlodziez sluchala. No i muzyka rockowa niesie jakies przeslanie swoim tekstem a elektroniczna nie bardzo... Wiec ja wole spokojnego rocka i takiej l\wlasnie muzyki slucham
|
|
|
Post by iregretpast on Nov 10, 2007 23:05:47 GMT 1
nikt tutaj nie wspomniał, że mimo woli i najczęciej przez nas słuchany jest pop, bo to leci wszędzie w radiu, nie wierze, że nikt nigdy nie słyszał żadnej piosenki Avril Lavigne, Christiny Aguilery, Mandy Moore,Jennifer Lopez itp. wiem, że to śmieszne, ale na rozpowszechnianie ich piosenek wytwórnie wydają nawet po kilkadziesiąt milionów dolarów, więc muszą mieć z tego zajebisty zysk, w sumie to w każdym radiu leci pop i jest najbardziej dochodowym gatunkiem muzyki
|
|
|
Post by kooba on Nov 11, 2007 12:06:41 GMT 1
A co Avril Lavigne to kiedys ona byla lepsza, a teraz zrobila z siebie taka pop gwiazde ;/
|
|
|
Post by Ks. bp Antoni Długosz on Nov 11, 2007 12:20:58 GMT 1
ojjjj tam.... pop jak sama nazwa wskazuje "POPular music" muzyka popularna, musi sie kazdemu podobac, ale chodzi w tym temacie o takie szczegolne rodzaje muzyki, te ulubione.
|
|
|
Post by jezus on Nov 11, 2007 12:27:36 GMT 1
Avril Lavigne to tylko słyszałem na MTV Icon jak wykonywali Fuel Metallicy... wyszło im beznadziejnie ale to tylko tak na marginesie. Z koncertów Metallicy to dobry jest z San Diego, Seatle no i jeszcze Cliff'em All. Metallica dzisiaj to raczej mały pikuś w porównaniu z tym co wyczyniali kilkanaście lat temu. Burton na basie... później Jason - dobre czasy Metallicy. No a teraz ten dziwny Robert, który na scenie udaje pająka. Brzmienie ma koleś fajne, na basiku pocina zawaliście ale zachowuje się jak debil. St. Anger jest do dupy, teraz wyjdzie nowy album, który też będzie do dupy. Myślę, że Metallica powinna dac sobie spokój po S&M, bo teraz nawet Hetfield nie ma głosu, a i pomysły im się skończyły.
|
|
|
Post by panodpradu on Nov 11, 2007 12:29:25 GMT 1
dancing in the moonlight, waiting for the sunrise.......
|
|
|
Post by droogy on Nov 11, 2007 13:33:56 GMT 1
popieram pana od pradu (House rulez)
|
|
|
Post by Marynarz Hieronim on Nov 12, 2007 21:13:37 GMT 1
Ja to ogolnie slucham wiele ;D Zaleznie od humoru i co kto mi poleci ;] pasi mi rock (ale nie kazda odmiana i malo piosenek ;p) ELECTRO-HOUSE (Dj White Man ;D hehe) czasem nawet dolujacych rzeczy typu Barry White czy David Gray ;D Ogolnie zalezy od humoru
|
|
|
Post by dembi on Nov 14, 2007 15:23:05 GMT 1
Rock / Punk Rock Jednyne gatunki z duszą.
|
|
|
Post by servlok on Nov 17, 2007 10:37:38 GMT 1
yyy jedyny gatunek z duszą ciekawie ujete. Wracajac do metallici i wypowiedzi jezusa - prawdziwy ich trash skonczyl sie na kill'em all. Teraz graja hmm.. hard rock taki dosyc nowoczesny i graja z pewnoscia inaczej. pamietaj ze nie wyszedl jeszcze nowy album wiec go jeszcze nie oceniaj
|
|
|
Post by jezus on Dec 28, 2007 19:09:33 GMT 1
mam prawo oceniac bo na YT sa dwie nowe piosenki... jest tylko nadzieja ze nie znajda sie na nowej plycie bo to jest nawet gorsze od St. Anger tylko tyle ze sa solowki ale i tak zrobione byle jak. Punk rock to jedynie 2 akordy na cala piosenke i nic wiecej. Utworem, ktory moge przesluchac caly jest "seven nation army" the white stripes. wracajac do Metallicy to nie gra hard rocka(nie mam pojęcia dlaczego wszyscy wsadzaja to do jednego wora), bo hard rock to Iron Maiden i pokrewne. Metallica przez pierwsze kilka plyt grala speed metal, trash a jesli mowiac "teraz" masz na mysli St. Anger to oni graja gowno a nie hard rock. poza tym moim zdaniem "Kill'em All", "Ride the Lightning", "Master of Puppets" sa do siebie dosc podobne, tyle tylko, ze "Kill'em All" jest najuboższe. Metallica zaczela grac sporo inaczej nagrywajac pozostale plyty(nie zaliczam tutaj St. Anger), ale to i tak nie jest rock. pozdro
|
|
|
Post by kaykay on Jan 9, 2008 21:23:47 GMT 1
|
|